Ons Kooikerhondje

Mijn werkwijze

De nesten worden gefokt volgens het fokregelement van de vereniging Het Nederlandse Kooikerhondje (www.kooikerhondje.nl). De pups worden in huis geboren en groeien in de woonkamer op. Ik laat de pups wennen aan dagelijkse huiselijke bezigheden en geluiden.
Mensen die interesse hebben in een pup nodig ik uit voor een kennismakingsgesprek. Na dit gesprek kunt u op een wachtlijst geplaatst worden en neem ik contact met u op als er een pup voor u ter beschikking is.
De pups worden ingeënt, ontwormd en krijgen een dierenpaspoort mee. Daarnaast krijgen ze een stamboom en worden door een medewerker van Raad van Beheer voorzien van een chip. Deze moeten de nieuwe eigenaren laten registreren. De pups worden verkocht met een door de rasvereniging geadviseerde koopovereenkomst.

Vanaf de derde week na de geboorte worden er puppybezoeken gepland. Het kiezen van een pup doen we “samen”. Omdat een hond vele jaren een gezinslid is, moeten de karakters goed bij elkaar passen. Dus “Niet alleen op vlekjes uitkiezen”. Als de pups 8 weken oud zijn, mogen ze naar hun nieuwe gezin.

Ik blijf als fokker graag op de hoogte van de ontwikkeling van uw pup en sta zo nodig altijd klaar voor raad en daad.
Mocht er zich een situatie voordoen waarin u niet meer voor uw hond kan zorgen, wil ik graag samen met u voor een passende oplossing zoeken. Ik zou het namelijk heel erg jammer vinden dat “mijn” honden gaan zwerven op bijvoorbeeld Marktplaats e.d.

De stamboom wordt door mij aan huis gebracht of eventueel tijdens een nestwandeling uitgereikt.
De vereniging Het Nederlandse Kooikerhondje organiseert in het 2e levensjaar van de hond een nestkeuring. Ik reken erop dat u aan de uitnodiging hiervoor gehoor geeft. Deze keuring is namelijk belangrijk voor de fokker en zo kunt u de broertjes en zusjes van uw hond weer eens zien. De keuring wordt op een zaterdag ergens in in het voorjaar gehouden.